Nieuws

Tweede dialoog dag een maand verschoven: 19 maart ipv 19 februari

February 10th, 2022

Tweede dialoog dag een maand verschoven: 19 maart ipv 19 februari

Op zaterdag 19 maart vindt de Tweede Dialoog dag plaats waarbij de Klankbordgroep in gesprek gaat met de mensen die zich hebben ingeschreven om met elkaar in gesprek te gaan over de Molukse Herdenking.

Deze dag is verschoven van 19 februari naar 19 maart omdat Nathalie Toisuta voor werkzaamheden een maand in Zuid Afrika was.

De tweede dialoog as zaterdag 19 maart zal plaatvinden in het Moluks Kerkelijk Centrum Oud Wulfseweg 1 te Houten. Het programma zal om 12:00 uur van start gaan en tot circa 16:30 duren. Inloop is al vanaf 11.30 uur.

Let op: alleen mensen die zich hebben aangemeld krijgen toegang tot het terrein en gebouw van het MKC. Ook van deze dag zal een livestream zijn die ook later terug te kijken zal zijn. Iedereen die daar bezwaar tegen heeft moet dit van tevoren aangeven.

U kunt zich hier nog inschrijven.

Dit is uw kans om te laten weten hoe u naar de herdenking kijkt, wat u
belangrijk vindt en wat u zou willen zien? Misschien heeft u wel een briljant idee voor de invulling deze herdenkingsdag?

Deze dialoogdagen zijn voortgekomen uit het feit dat Molukse wijken en Stichtingen graag betrokken wilde worden bij de plannen voor de herdenking. Mensen vonden dat het anders kon en moest. Drieduizend mensen hebben daar toen een handtekening voor gezet en iets meer dan 100 organisaties. Voor hen organiseren wij deze dialoogdagen ook. Nu is de kans om je te laten horen! Vragen te stellen? Of jouw ideeën voor een herdenking te delen? Aarzel niet want wij vinden het belangrijk dat deze herdenking voor de eerste en tweede generatie er zal komen en willen ruimte creëren voor mensen die zich niet gehoord voelen en er ideeën over hebben. Maak er dan nu gebruik van als jij de herdenking belangrijk vindt! En wilt meepraten! Of vul de enquête in! Meer ruimte voor meepraten dan dit kunnen wij niet organiseren:

1. De dialoogdagen waarbij iedereen welkom is
2. Een enquête waarbij je anoniem of met naam je mening kan geven.

Er gaan nog steeds verhalen rond die niet kloppen en nog steeds gestaafd zijn op aannames of onwaarheden. Kom naar deze dialoogdag en vraag wat er van waar is! Die mogelijkheid is er nu!
De Belastingdienst zou zeggen: Leuker en toegankelijker kunnen we het niet maken!

Het Comité Molukse Herdenking heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten en heeft een aantal mooie berichten te delen! Zowel over de Reizende Tentoonstelling In Twee Werelden | Molukkers in Nederland als over de uitgestelde Molukse Herdenking.