Inschrijven

Inschrijven voor de Dialoog dagen en de Herdenking

De dialoog dagen

 • Zaterdag 5 februari om 11.30 uur t/m 15:00 uur in Amsterdam West in het FASHION HOTEL adres: Hendrikje Stoffelsstraat 1 Amsterdam. De ingang van de parkeergarage is op de Nachtwachtlaan 11 tegenover het Bastion Hotel.  Een dagkaart kost € 15.00. Per uur € 3,50. Aan de straat is het € 4,50 per uur. Het hotel is ook op loopafstand van Station Amsterdam Lelylaan.
 • Zaterdag 19 maart om 11.30 uur t/m 15:00 uur in Houten in het Moluks Kerkelijk Centrum. Adres: Oud Wulfseweg 1 in Houten.

U kunt zich onderaan deze pagina inschrijven voor de dialoogdagen en de herdenking.

Vanaf 11.30 uur staat er op de dialoogdagen koffie, thee en cake voor u klaar.
De Dialoog dag start om 12.00 uur. Er is een warme lunch voor alle deelnemers.

Wij verwachten dat de dag rond 16.00 uur afgelopen zal zijn.

Wij hopen dag af  te sluiten waarin er wellicht nieuwe ideeën zijn ontstaan, inspiratie is opgedaan,  andere gedachten zijn gehoord, meningen, zienswijzen maar altijd met respect voor de ander, respect voor zijn geloof, zijn politieke keuze en vooral op zoek naar het dialoog. Wij leven tenslotte in een land waarin iedereen vrij is om zijn eigen geloofsovertuiging te hebben, zijn eigen politieke kleur aan te nemen, zonder daar voor veroordeeld te worden of buitengesloten. Onze ouders, voorouders delen tenslotte dezelfde grond. Dezelfde lucht. Zij zullen ook niet alleen maar in elkaars voetstappen hebben gelopen en soms zal iemand een andere nieuwe weg zijn ingeslagen. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden, andere velden, om te kijken welke vrucht daar kan groeien. Zodat hij deze kan delen met zijn volk. Laten we dat als uitgangspunt nemen. Niemand is tegen de ander. Maar we zijn er voor elkaar. Om juist onze ouders en voorouders te eren. De lucht en grond die zij deelden. Het enige wat onze opdracht is, is om deze niet te verloochenen en nooit te vergeten. Op naar een gezond dialoog.

Inschrijven voor de Dialoog dagen of de interviewavond met Coen Verbraak

Let op: inschrijven voor de dialoog dag van 19 maart kan tot 18 maart 16:00

Wij willen graag weten hoe u de herdenking voor u ziet? Wat u graag zou willen? Welke vragen u heeft? Daarvoor gaan wij Dialoog dagen organiseren waarbij iedereen welkom is. Bij deze Dialoog dagen gaan wij het gesprek met u aan met behulp van stellingen die over de herdenking gaan waarmee wij kaders gaan bieden waarop het gesprek plaatsvindt. Een stelling zou kunnen zijn: De Herdenking moet plaatsvinden in Rotterdam? Een of Oneens. Bij De Herdenking staan wij stil bij alle Molukkers in Nederland? Of bij De Herdenking staan we stil bij de aankomst van de eerste en tweede generatie? Over dit soort stellingen gaan wij met elkaar in gesprek. Of u een Stichting of een Wijk vertegenwoordigt of dat u een individu bent, u bent welkom! En u kunt ook suggesties doen voor stellingen? Tot de dialoogdagen!

Inschrijfformulier

  “In gastenboek ‘In Twee Werelden | Molukkers in twee werelden’: Schitterende samenstelling, indrukwekkend. Drama wat de Molukse mensen is aangedaan!”

  Anoniem

  Inschrijven voor de Herdenking

  De herdenking die zal plaatsvinden in 2022 dient om stil te staan bij de aankomst van de eerste en tweede generatie in 1951. De eerste boot de Kota Inten kwam aan op 21 maart in de Rotterdamse haven. Deze boot heeft zelfs twee keer de reis gemaakt. In totaal waren er 12 vaarten. Acht daarvan kwamen aan in Rotterdam en vier in Amsterdam. In 2022 gaan wij stilstaan bij de aankomst van de grote groep Molukkers in 1951 en hoe hun aankomst richting geeft voor de toekomst. De komende weken gaan wij in gesprek met de Molukse gemeenschap om te horen welke wensen of ideeën zij hebben over de herdenking. U kunt zich als u wilt nu al inschrijven.

  Inschrijfformulier

   “Een ontroerende tentoonstelling met een schat aan informatie!”

   Anoniem

   Het Comité Molukse Herdenking heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten en heeft een aantal mooie berichten te delen! Zowel over de Reizende Tentoonstelling In Twee Werelden | Molukkers in Nederland als over de uitgestelde Molukse Herdenking.